Charktallrik med röd paprikasylt

Perfekt till bjudningar

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Charktallrik med röd paprikasylt

Ingredienser

3 förp t ex marinerad rostbiff
Lufttorkad chorizo, pepparpastrami, eller
lufttorkad skinka
½ korv med enrissmak à 300 g

Paprikasylt:
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor grovhackade
4 röda paprikor i bitar
4 msk vitvinsvinäger
3 msk flytande honung
¾ tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk färsk basilika hackad
1 kanelstång

Gör så här

Fräs lök och vitlök någon minut i lite olivolja i en stekpanna. Lägg ner paprikan och låt den fräsa med tills den blir mjuk, ca 15 min. Tillsätt vinäger, honung, salt, peppar och basilika. Mixa till en syltliknande konsistens. Lägg i kanelstången och koka paprikasylten tills vätskan kokat in.

Ta bort kanelen. Smaka eventuellt av med ytterligare vinäger och honung. Häll upp i en glasburk och låt kallna. Servera paprikasylten till charkdelikatesserna. Paprikasylten kan förvaras i kylskåp ca 1 vecka.
Visningar:
1524
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Charktallrik me
av Queenie
över 2 månader