Chayenne & chilikryddad lax

Denna lax är bland det godaste vi vet i vår familj. Det är den knaperstekta ytan som blir så god. Den går att kombinera med en massa olika såser kalla som varma eller vitlökssmöret.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

1/2 sida lax (skinnet kvar) Pink lax är utmärkt
1/2 tsk vitpeppar
1-2 tsk chayennepeppar
1 tsk chili pulver eller 1/2 färsk chili (röd)
Salt
Olja

Gör så här

Ta bort alla ben från laxen,krydda rikligt på köttsidan.
Den ska nästan vara täckt av kryddorna (beroende på hur stark man vill ha den).
Sätt lite olja i en uppvärmd stekpanna och lägg ner fisken ,köttsidan ska vara neråt.
Låt den steka en stund på 5:an för att få en fin knaperstekt yta,sänk sedan värmen(2:an) och låt den bli färdig.
Jag brukar vända den en stund för att få fin färg på skinnet också,Då måste man ha två stekspadar för att inte fiskaen ska falla isär.Har man stekt den nog hårt så håller den ihop.
Servera med en god sås eller smält smör,samt pressad potatis.
Visningar:
3107
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader