Cheesecake med bär

Det ska vara citronskal enligt receptet, men jag bytte ut det med apelsinskal och det blev jättegott. Dessutom så hade jag inte yoghurt hemma så jag tog creme fraiche och det gick lika bra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

50 g margarin eller smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
1 dl socker
500 g keso
2 ägg
rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk naturell yoghurt
GARNERING:
bär eller frukt
florsocker

Gör så här

Sätt på ugnen. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, 20-22 cm i diameter.
Smält fettet. Blanda i mjöl, havregryn och 2 msk av sockret. Tryck ut massan över formens botten. Grädda i mitten av ugnen ca. 10 min.
Mosa keson lätt i matberedare med plastkniv. Blanda ägg, citronskal, vaniljsocker och resten av sockret och kör bara maskinen så länge att allt blir blandat.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Tag ut formen och skeda yoghurt över ytan. Grädda ytterligare ca. 20 min.
Låt kakan stå kvar i formen någon timme att kallna. Garnera med tex. hallon, delade jordgubbar, skivad kiwi eller melonbitar och pudra över florsocker.
Visningar:
1785
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader