Cheesecake med chokladbitar

Cheesecake med chokladbitar

Betyg (4 röster)
Antal personer
8-10
Cheesecake med chokladbitar

Ingredienser

Kexskal:
150 g digestivekex, krossade
1 msk kakaopulver
½ dl strösocker
70 g osaltat smör, smält

Chokladfyllning:
500 g färskost av typen philadelphia
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
3 ägg, stor storlek och lätt vispade
2 ½ dl gräddfil
100 g choklad, finhackad
Vit choklad, riven... att strö över

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C. Smörj en springform, 22 cm i diameter.

Lägg kex krosset i en bunke, blanda ner kakaopulver och socker och rör ner det smälta smöret. Stjälp över massan i den smorda formen och tryck fast den ordentligt mot botten och halvvägs upp längs sidorna med baksidan av en sked. Ställ formen i kylskåp medan du gör fyllningen.

Lägg ost, vaniljsocker och strösocker i en mixer och blanda på låg hastighet till en mycket slät smet. (Man kan också röra med träsked men det är arbetsamt.)

Tillsätt äggen lite i taget och öka hastigheten allt eftersom smeten mjuknar. Häll till sist ner gräddfilen. Rör ner den hackade chokladen med en stor metallsked.

Häll fyllningen i kex skalet och grädda i cirka 1 timme och 15 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Kakan sjunker gärna ihop och spricker medan den svalnar, så låt den stå kvar i ugnen och svalna långsamt i cirka 1 timme - slå bara av värmen och lämna luckan lite på glänt.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den kallna helt på galler. Täck över den och ställ i kylskåp över natten innan du lossar den ur formen.

Riv vit choklad över före servering. Bör ätas inom 4 dagar. Förvara kakan väl övertäckt i kylskåp.
Visningar:
8955
Sparat:
462

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader