Cheesecake med hallon och blåbär

Frisk och god smak

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

Mördeg:
125 g smör
1 krm salt
125 g mandelmassa
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
120 g vit choklad
600 g philadelphiaost
3/4 dl socker
3 ägg
saft och rivet skal från 1 citron

Hallon och blåbär till garnering

Gör så här

Mördeg:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg mandelmassan och saltet i en matberedare. Mixa till dess att
mandelmassan blivit smidig och tillsätt därefter smöret i små
portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte
överarbeta degen när mjölet är tillsatt.

Lägg degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en
tjocklek av ca 2 mm. Fodra pajformen. Var noga med att trycka ner
kanterna så att det inte blir någon luft mellan degen och formen.
Ställ formen i frysen i ca 10 minuter. Baka formen direkt från frysen
till dess att pajskalet är gyllene. Det tar ca 10-12 minuter.

Fyllning:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn. Vispa
samman osten och sockret, vispa därefter i äggen till en slät kräm.
Rör samman ett par matskedar ostkräm med den smälta chokladen, detta
för att undvika att den varma chokladen skall sätta sig när den
blandas med den kalla ostkrämen.
Vispa sedan ner den smälta chokladen, citronsaften och citronskalet i
ostkrämen. Häll upp i mördegsskalet. Grädda i ca 30-35 minuter. Smeten
skall vara lite lös i mitten, den stelnar när den svalnar.

När den svalnat något kan man ställa in den i kylen. Garnera med
hallon och blåbär.
Visningar:
1160
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader