Cheesecake med kiwi

Denna delikata osttårta är god med många olika frukter. Gör den gärna med jordgubbar, hallon eller vinbär på sommaren och låt kiwin bli en vintervariant.

Den är lika god året runt och kan serveras på en buffé eller som dessert efter en god måltid. Ett glas sherry eller portvin smakar gott till osttårtan, som även är perfekt till en kopp starkt nybryggt kaffe.

Man kan givetvis dekorera osttårtan med olika frukter, men ibland är det enkla det vackraste.

Betyg (1 röst)
Cheesecake med kiwi

Ingredienser

10 Digestive-kex
Olja
3 kiwifrukter
200 g Philadelphia-ost
3 ägg, delade i gulor och vitor
1 dl råsocker strö
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Ev: kanel, malen

Gör så här

Pensla en form eller skål, som rymmer ca 2 liter, med olja. Strö hälften av de stötta kexen i botten.
Skala kiwifrukerna med potatisskalare. Dela i mindre bitar och mosa (t.ex. med potatisstöt).

Vispa mjukosten med äggulor, råsocker och vaniljsocker tills det är pösigt. Vispa vispgrädden.
Vispa äggvitorna styva med rena redskap. Vänd samman det uppvispade.

Häll hälften av blandningen i skålen/formen. Täck med kiwimoset. Häll över resten av smeten. Strö resten av de stötta kexen på ytan. Strö ev lite kanel över.

Täck med gladpack/plast och ställ in i frys några timmar. Desserten kan göras färdig långt i förväg.

Tag ut osttårtan ur frysen ½ timme före servering och ställ i kyl. tjälp ev. upp på serveringsfat. (Doppa formen/skålen hastigt i varmt vatten så lossnar tårtan lättare.)
Visningar:
7000
Sparat:
94

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader