Cheesecake med nötmarängbotten

Gjorde den här tårtan på ett kalas. Eftersom en av gästerna var glutenallergiker skippade jag digestivekexen och gjorde en nötmarängbotten istället. Mums!

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Cheesecake med nötmarängbotten

Ingredienser

Botten:
75 g rostade hasselnötter
75 g mörk choklad
2 äggvitor
1 dl socker

Glasskrämen:
2 dl socker
3 ägg
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
hyvlad ljus mjölkchoklad ex marabou
lite rosa marsipan till en ros

Gör så här

Botten: Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills smeten är fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant och grädda i 175 grader 35-40 minuter. Låt kallna.

Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsocker. Blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en egen bunke och rör ihop med det andra. Häll smeten över marängbottnen och ställ i frysen 7-8 timmar. Tag ut 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.
Garnera med choklad och rosa marsipanros.
Visningar:
8591
Sparat:
142

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader