Cheesecake med passionsfrukt

Denna delikata cheesecake med fruktkött från passionsfrukten och med härlig crème fraiche, får både familj och vänner att be om mer.

Betyg (4 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

200 g digestivekex
100 g mjukt smör eller margarin

Fyllning
4 dl crème fraiche
2 ägg
1⁄2 dl strösocker
1⁄2 msk äkta vaniljsocker
5 passionsfrukt

Garnering:
1 dl vispgrädde
1 passionsfrukt

Gör så här

1 Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.

2 Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.

3 Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 30 min.

4 Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.

Tips:
Pressa ner degen i pajformen med hjälp av baksidan på en matsked, då får pajbotten en bra och jämn tjocklek.
Vispgrädden måste vara väl kyld innan den vispas. Det är även bra om skålen som grädden ska vispas i är kyld, då blir resultatet ännu bättre.
Visningar:
5637
Sparat:
158

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader