Cheesecake med saffran och bär, Viktväktarnas recept

Denna var helt underbar. Fick göra den 3 gånger under jul och nyårshelgen.



.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

6 digestivekex
1 kryddmått kanel
1 kryddmått ingefära
40 g flytande margarin

Fyllning:
1/3 paket saffran
2 msk kesella fetthalt 10%
1 dl philadelphiaost Light, 7 msk
4 msk lättkesella
7 tsk socker
1/2 tsk vanillinsocker
1 äggula
Rivet skal och saft av 1/2 citron
1 äggvita

Garnering:
1-2 dl färska bär efter tillgång
1/2 tsk florsocker

Gör så här

Krossa kexen i en mortel eller matberedare. Blanda med kanel, ingefära och margarin. Tryck ut i åtta tartelettformar och ställ dessa kallt en stund. Förgrädda 6-8 minuter i 200 grader.

Se upp så att bottnarna inte blir brända. Låt dem svalna.
Sänk värmen till 150 grader.

Rör ut saffranet i kesella (10%). Blanda med philadelphia, lättkesella, socker, vanillinsocker, äggula, citronskal och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten. Fördela i formarna och grädda kakorna färdigt i 15-20 minuter.

Servera kakorna kalla med några syrliga färska bär och en aning florsocker pudrat över.
Här har vi använt björnbär och kixi!
Visningar:
4204
Sparat:
89

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader