Cheesecaketårta

Väldigt god

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10
Cheesecaketårta

Ingredienser

3 dl Skalade och skurna rabarber
1 dl strösocker
3 dl tjock vaniljkräm
2 färdiga tårtbottnar
1 l jordgubbar
200 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
6 gelantinblad
1/2 l blandade färska bär till garneringen

Gör så här

1. Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda med vaniljkrämen.
2. Lägg i ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bred på rabarber och vanijsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
3. Snoppa och mixa jordgubbarna släta.
4. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jordgubbarna i ostsmeten.
5. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelantinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan. Låt stå kallt 2-4 timmar.
6. Garnera tårtan med de färska bären strax före serveringen.
Visningar:
3208
Sparat:
41
Cheesecaketårta..
över 2 månader
Cheesecaketårta
över 2 månader
Italiensk chees
över 2 månader
Vit chokladchee
av lennali
över 2 månader
Cheesecaketårta
av tina62
över 2 månader