Chevrébakad oxfilé med fikonmarmelad.

Spännande kötträtt som passar året runt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 bitar oxfilé á 150 g
4x1/2 cm chevréskivor
Fikonmarmelad
Salt
Svartpeppar
Smör att bryna köttet
1kg potatis (fast)
Timjan

Gör så här

Salta och peppra köttet. Bryn bitarna på hög värme i en stekpanna. Ta en ugnsfast form och kör bitarna på 120 grader i ca 30 min. Ta ut köttet och toppa med en skiva chevré. Sätt ugnen på grillfunktion och låt osten ta färg. Lägg upp på tallrik tillsammans med en klick fikonmarmelad. Serveras med ugnsbakade potatishalvor kryddade med salt och timjan. Dela potatisen på längden pensla olivolja på halvorna, salta och strö timjan över halvorna. In i ugnen på 220 grader tills de är mjuka.
Visningar:
4182
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Fikonmarmelad m..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader