Chili con carne

Barn brukar älska denna rätt, den är rolig att äta och så har den en härlig, mustig smak. Servera med ris eller bröd och grönsaker till.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 kg nötfärs med låg fetthalt
1 msk ljus olivolja
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 - 3 chilifrukter
3 burkar röda kidneybönor
1 röd , spansk peppar
2 burkar krossade tomater
½ dl tomatpuré
2½ dl torrt rött vin
5 dl utspädd köttbuljong eller fond
1 - 1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl hackad persilja

Gör så här

Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken gyllenbrun i oljan. Tillsätt vitlöken och smula ner köttfärsen lite i taget i stekpannan. Fräs under omrörning tills all färs är brynt.

Kärna ur, skölj och skiva chilifrukterna tunt. Skölj och låt bönorna rinna av i en nätsil. Kärna ur, skölj och finhacka den spanska pepparn. Tillsätt de förberedda grönsakerna, tomaterna, tomatpuré, vin och buljongen. Rör om och låt koka upp. Smaksätt med salt och peppar.

Sänk värmen och sjud utan lock i ca 15 minuter tills såsen har tjocknat något.

Rör ner den hackade persiljan. Servera med t.ex. tärnad avokado, tärnade tomater, en sallad och gräddfil eller lätt crème fraiche.
Visningar:
2722
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader