Chili con carne med extra smak

Den här rätten gör jag dagen före så att alla kryddor hinner komma till sin fulla rätt. Det är så gott . Lägg gärna en klick mat youghrt på tallriken att mildra kryddningen med.Vi har vitt nybakat lantbröd och ris till.
Naturligt vis går det utmärkt att äta den direkt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-5
Chili con carne med extra smak

Ingredienser

500 g köttfärs
1 gul lök
1 röd lök
1 rödpaprika
1 grönpaprika
4 vitlökar
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 tetra krossade tomater med chilli smak
1 grönsaksbuljong
1-1½ dl vatten
1 lien burk majs
Salt
Peppar
2 kryddmått chilipulver
Smör/Olja

Gör så här

Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin
Lägg över i en gryta.
Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt.
Häll över det i grytan.
Smula över buljongtärningen.
Häll på krossadetomater och vattnet.
Låt allt puttra i 20 minuter.
Slå över vitabönor och majs rörom.
Låt det svalna och ställ det kallt över natt.
Visningar:
6456
Sparat:
130

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader