Chili på älg/ren

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 burk kidneybönor
700 g ren eller älgkött från exempelvis bogen
100 g rökt skinka
1 stor gul lök
6-7 marinerade vitlöksklyftor
1 chilifrukt
Salt
Vitpeppar
Oregano
Timjan
Ev cayennepeppar
3-4 msk farinsocker
3 msk soja
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
Olivolja och smör till stekningen

Gör så här

1. Skär köttet och skinkan i små bitar, hacka löken, chilin (ta bort kärnorna) och vitlöken. Stek köttet i en stor gryta och låt skinkan, löken, vitlöken och chilin steka med på slutet.
2. Tillsätt alla kryddorna (förutom cayennepepparn), krossade tomaterna, farinsockret, tomatpurén och sojan och låt grytan koka under lock en ca 45-60 minuter tills köttet känns mört.
3. Smaka av grytan med salt och eventuellt cayennepepparn om du vill ha mer styrka.
4. Tillsätt sist bönorna och låt de bli varma i grytan.
5. Servera chilin med gurka, gräddfil, eventuellt rödlök, vitt bröd som exempelvis baguette (som doppas i såsen) och något gott att dricka som exempelvis öl.



Rätten fungerar både som vardagsmat som till en finare middagsbjudning.
Visningar:
4428
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader