Chilihet kokosfisk

Mycket god och kryddstark. Du spar tid genom att använda 1,5-2 msk färdig grön currypasta på burk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 msk vegetabilisk olja
5 dl kokosmjölk 4%
600 g vita fiskfiléer eller kotletter, t ex hälleflundra, multe, torsk eller sej
2 kaffirblad, kanterna rivna
1,5 msk fisksås
2 tsk farrinsocker
1 msk koriander, hackad
Currypasta
1 krm svartpepparkorn
4 scharottenlökar, hackade
3 vitlöksklyfor, hackade
1 tsk färsk riven ingefära
4-6 torkade röda chilifrukter, skurna i 2 cm bitar, uppblötta i hett vatten tills mjuka, avrunna
1 tsk torkad räkpasta
1/2 tsk rivet skal av kiffirlime eller citron

Gör så här

1.Förbered currypastan genom att mala pepparkornen grovt i en kryddkvarn. Tillsätt resten av curypastans ingredienser. Mal till en jämn pasta, tillsätt lite olja om det behövs. 2. Hetta upp oljan i en stekpanna som är tillräckligt stor för att rymma fisken i ett lager. Tillsätt cuurrypastan och fräs på låg värme till den börjar dofta ca 4 minuter. 3. Häll på kokosmjölken och sjud sakta upp uner omrörning. 4. Lägg fisken och kaffirlimebladen i kokosmjölken och sjud 4 minuter. Vänd fisken försiktigt och fortsätt sjuda tills fisken är färdig, 2-4 minuter beroende på fiskens tjocklek. 5. Tillsätt socker och fisksås och rör om försiktigt. Lägg över på ett serversfat och garnera med koriander.
Visningar:
2147
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Kokosfisk recept
Grillad kokosfi..
av lennali
över 2 månader
Kokosfisk
över 2 månader
Kokosfisk
över 2 månader
Asiatisk kokosf
av lennali
över 2 månader
Kokosfisk i tom
över 2 månader
Kokosfisk
över 2 månader