Chilikryddad köttgryta

En spännande köttgryta med saffransris.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g nötinnanlår
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 gul lök
4 dl buljong
2 msk tomatpuré
2 tsk salt
1-2 tsk chilipulver
1 krossad vitlöksklyfta
½ tsk mejram
1 röd paprika
2 tomater
Persilja

Saffransris:
4 dl vatten eller svag buljong
Salt, ca ½ tsk
½ g saffran
2 dl långkornigt ris

Gör så här

Skär köttet i tärningar eller strimlor och bryn det i 1½ msk av fettet. Lägg över köttet i en gryta och strö vetemjölet över.

Hacka löken och fräs den i resten av fettet. Häll den i grytan och vispa ur stekpannan med lite av buljongen. Häll också resten av buljongen över i grytan och tillsätt tomatpuré, salt, chilipulver, vitlök och mejram. Låt köttet småputtra under lock ca 40 minuter.

Koka upp vatten eller buljong till riset. Tillsätt salt och finstött saffran och häll i riset. Låt det koka på svag värme och under lock tills allt vattnet kokat in, ca 20 minuter.

Ansa och skär paprika och tomater efter tycke och smak och blanda ner i köttgrytan.

Vänd ner riset precis till serveringen och strö över klippt persilja.
Visningar:
6208
Sparat:
71

LIKNANDE RECEPT

Köttgryta recept
Köttgryta med v..
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader