Chimichurri

Från Argentina kommer denna grillsås, som är fin att både marinera kött i, pensla med under grillningens gång och dessutom servera till köttet när det är klart. Den här satsen ger ca 1 liter och den går bra att spara i kylskåp.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

2 1/2 dl olja
1 3/4 dl rödvinsvinäger
1 1/2 dl finhackad gul lök
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad röd paprika
1 dl finhackad grön paprika
1 dl finhackad persilja
2 - 3 tsk torkad oregano
2 krm cayennepeppar
något stänk tabasco
2 tsk salt
1 1/2 - 2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Vispa ihop olja och vinäger i en bunke. Blanda ner den finhackade löken, pressa i vitlöksklyftorna och rör om väl. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Låt Chimichurrin stå och dra i rumstemperatur några timmar så att de olika krydd- och grönsakssmakerna hinner gå ihop innan du börjar använda den.
Visningar:
3809
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Chimichurri recept
Grillad fläskfi
över 2 månader
Chimichurri
av zezza
över 2 månader
Grillad lammste
av pluto94
över 2 månader
Lättgrillad lax
av MrsC
över 2 månader
Enkel Chimichur
av majamia
över 2 månader