Chips - i lightvariant

Eftersom det tar lite tid att göra dessa chips så är det en god idé att göra en rejäl skål. Dom håller flera dagar.

Betyg (4 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

potatis - mängd efter tycke
kryddor ex salt dill eller grillkrydda

Gör så här

Skala potatis, hyvla med osthyvel och lägg ut skivorna en och en på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med ex grillkrydda eller salt och dill eller din favorit chipskryddning.

Sätt in i ugnen på ca 150-175 grader i vanlig ugn
eller i varmluftsugn ca 125-150 grader. (Om du har varmluftsugn kan du köra flera plåtar på en gång.) "Grädda" tills dom ser torra ut ca 5-10 min. Låt dom INTE bli bruna. Ta ut och lägg över chipsen i en långpanna.

Upprepa tills du har så mycket chips du vill ha och sätt sen in långpannan med alla chips i ugnen på ca 75-100 grader och torka dom (ungefär som när man torkar skorpor). "Rör" runt bland dom med jämna mellanrum (detta för att alla ska bli torra). Känn på dom. När dom känns torra är dom klara.
Visningar:
9994
Sparat:
239

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.