choklaadtryffel ,Belgisk chokladtryffel

en gätte god bakelse.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 40 st

Ingredienser

2 dl vispgrädde
50 gr smör
300 gr mörk choklad
0,5 dl florsocker
Ev: smaksättning med Calvados , Baileys , Kaffelikör eller Whisky

Dekoration:
Kakaopulver
50 g mörk choklad

Gör så här

1. Värm försiktigt upp vispgrädde och smör till kokpunkten.

2. Dela chokladen i små bitar och tillsätt denna. Rör till dess att chokladen har smält.

3. Blanda i övriga ingredienser.

4. Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.

5. Forma till runda kulor.

6. Välj mellan att rulla kulorna direkt i kakao eller att smälta mörk choklad och rulla kulorna i.
Sikta gärna över lite kakao som dekoration även om du rullat i mörk choklad. Förvara svalt.

Tänk på att tryffel är godast vid en temperatur på ca 15 grader. Ta därför ut tryfflarna ur kylen i god tid före servering. Då smakar de bäst!
Visningar:
1670
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.