Chokladälskarens cheesecake

Makalöst gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 10

Ingredienser

12 digestivekex
75 g smör eller margarin
Fyllning:
400 g philadelphiaost
2 dl crčme fraiche
5 äggulor
3 dl florsocker
3 msk pressad apelsinsaft
2 tsk vaniljsocker
1 påse daimkulor ā 100 g
Garnering:
chokladrullar
florsocker

Gör så här

1. Smula ner kexen, gärna i en matberedare eller mixer. Smält matfettet och blanda samman det med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Vispa samman osten med crème fraiche och äggulor till en slät smet. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och apelsinsaft. Rör så att allt blandas väl.
3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter (175 grader). Ta ut formen och fördela daimkulorna över. Peta ner kulorna med hjälp av en gaffel.
4. Ställ tillbaka formen och grädda ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
5. Garnera med chokladrullar och strö över florsocker. Förvara kakan kallt tills den ska serveras.
Visningar:
1487
Sparat:
55

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader