Choklad- och apelsincheesecake

Receptet talar för sej själv

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

Botten:
200 g digestivekex (ett halvt paket)
125 g smält smör

Fyllning:
125 g smält mörk choklad (70 %)
2,5 dl lätt vispad grädde
3 dl kesella 10%
3/4 dl socker
Rasp och lite juice från 1 apelsin

Dekoration:
Apelsinskivor

Gör så här

Mixa kexen till smulor och blanda i smöret. Blanda väl.

Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant (20 cm i diameter). Baka i ugn på 200 grader i cirka 8 minuter och låt svalna.

Blanda kesella, socker, apelsinrasp och pressa i lite av apelsinjuicen. Vispa grädden och smält chokladen. Blanda kesellablandningen med chokladen och vänd ner grädden.

Fyll upp i formen med digestivebotten och ställ i kyl till nästa dag.

Lossa ringen och pudra kakan med kakao och dekorera med färska apelsinskivor.
Visningar:
961
Sparat:
17
Choklad- och ap..
av Bodil56
över 2 månader
Apelsincheeseca
av lennali
över 2 månader
Apelsincheeseca
av JLT
över 2 månader
Apelsincheeseca
av Bodil56
över 2 månader
Fryst apelsinch
över 2 månader
Frusen apelsinc
över 2 månader