Choklad- och apelsinkaka

Choklad- och apelsinkaka

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 dl socker
2 dl smör
3 ägg
3 3/4 vetemjöl
2 msk kakao
2 msk mjölk
3 msk pressad apelsin
Rivet skal från ½ apelsin

Glasyr:
3 3/4 dl florsocker
2 msk pressad apelsin
Smält choklad

Gör så här

Vispa socker och smör luftigt. Tillsätt ägg (uppvispade), vänd ner mjölet försiktigt.

Dela smeten i två bunkar. Till den ena tillsätter du kakao och mjölk. Till den andra apelsinjuice och skal.

Smörj en form och lägg ned de två blandningarna. Blanda försiktigt ihop dem med en kniv.

Grädda i cirka 25 minuter i 175-200 grader.

Blanda florsocker och apelsinjuice till en glasyr och bred denna över den svalnade kakan. Spritsa sedan smält choklad som dekoration.
Visningar:
2942
Sparat:
93

LIKNANDE RECEPT

Apelsinkaka recept
Apelsinkaka i l..
av grill
över 2 månader
Chokladdoppade
av Bodil56
över 2 månader
Apelsinkakor me
över 2 månader
Mjuk apelsinkak
av jan-q
över 2 månader
Gräddtårta med
av erba
över 2 månader
Gammaldags apel
av HKH
över 2 månader