Choklad- och bärtårta

I den här lyxiga men lättbakade tårtan har vi kombinerat kraftig chokladsmak med färska, söta jordgubbar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

3 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
1 1/4 dl äppeljuice
½ dl rapsolja
2 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger

Fyllning och garnering:
5 dl färska jordgubbar
1½ dl crème fraiche
1 dl matlagningsyoughurt
1 msk honung

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form, ca 22 cm i diameter med avtagbar kant, med matfett.

Blanda de torra ingredienserna, utom sockret. Vispa samman socker, äppeljuice och olja. Tillsätt mjölk och vinäger. Sikta ner mjölblandningen i vätskan och blanda. Häll smeten i formen.

Grädda i 30 minuter eller tills en provsticka känns torr. Ställ formen på ett galler i 10 minuter för avsvalning. Stjälp upp kakan och låt den kallna helt.

Fyllning: Skölj jordgubbarna och låt dem rinna av väl. Mosa 1/4 av dem med en gaffel. Tärna 1/4 av dem fint. Blanda crème fraiche, youghurt och honung. Vänd ner de tärnade jordgubbarna i youghurtblandningen. Dela kakan horisontellt på mitten. Lägg den ena hälften på ett serveringsfat. Bred över de mosade bären. Täck med bäryoughurt. Lägg på den andra halvan. Bred över resten av bäryoughurten. Garnera med jordgubbar.
Visningar:
1933
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Bärtårta recept
Enkel bärtårta
av vonkiz
över 2 månader
frukt och bärtå
över 2 månader
Italiensk krämi
av grill
över 2 månader
Bärtårta
över 2 månader
Bärtårta med ap
av tinah
över 2 månader
Bärtårta med in
över 2 månader