Choklad- och kaffemousse

Len och ljuvligt god, och dessutom mycket lättgjord, är den här moussen. Det viktiga är att inte vispa grädden för hårt. Den ska vara lättvispad, annars kan moussen bli grynig.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1/2 dl starkt kaffe
100 g mörk choklad
1 äggula
3 dl vispgrädde


Garnering:
Chokladkaffebönor eller flisad choklad

Gör så här

Häll det varma kaffet i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i kaffet över svag värme.

När chokladen är helt smält, dra åt sidan och rör ner äggulan. Låt svalna.

Vispa grädden löst. Rör ner chokladen i grädden och blanda försiktigt. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera med chokladböna eller flisad choklad före serveringen.
Visningar:
1085
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Kaffemousse recept
Kaffemousse med..
av tina62
över 2 månader
Cappuccinomouss
över 2 månader
Chokladbakelse
av MrsC
över 2 månader
En smakrik kaff
över 2 månader
Kaffemousse
av Bodil56
över 2 månader
Mockakupoler
av Queenie
över 2 månader