Choklad- och pecannötcookies

Ljuvliga!

Betyg (2 röster)
Antal personer
Ca: 50
Choklad- och pecannötcookies

Ingredienser

250 g smör, rumsvarmt
2 dl brun farin, strö
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl pecannötter, grovhackade
1 dl mörk choklad 70%, grovhackad
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ krm salt
1 msk kakao

Gör så här

Ugn: 175 grader.

Rör smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvispen i en skål. Tillsätt äggen ett i sänder och blanda ordentligt.

Blanda nötter, choklad, mjöl, bakpulver, salt och kakao i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten.

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Ge kakorna utrymme för de jäser upp under gräddningen. Hur många kakor det blir beror på hur stora klickar du gör. Cirka 2 msk blir stora, fina cookies. Platta till smeten något.

Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Visningar:
1586
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.