Choklad och nötbrownie

Mäktig!!

Den här läckra chokladkakan bör tillagas dagen före serveringen så att den hinner stå till sig. Förvara den i kylen och ta fram den strax före serveringen.

Betyg (3 röster)
Antal personer
Ca: 10
Choklad och nötbrownie

Ingredienser

200 g smör
100 g mörk choklad (70 %)
3 ägg
2 1/4 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk choklad
50 g grovhackade valnötter
50 g pinjenötter
50 g mandelspån

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

Rör ner mjölblandningen i den ljumma chokladsmeten. Vänd ner äggvispet.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form ca 20x25 cm. Häll i chokladsmeten och strö choklad, nötter och mandel över.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lös inuti. Låt kallna i formen.

Skär upp brownien i bitar och servera till kaffe och ett glas vaniljrom.
Visningar:
2855
Sparat:
71

LIKNANDE RECEPT

Nötbrownie recept
LCHF Nötbrownie..
över 2 månader
Nötbrowniecupca
över 2 månader
Nötbrownie med
av Bodil56
över 2 månader
Nötbrownie
av Bodil56
över 2 månader
Choklad- och nö
över 2 månader
Choklad- och nö
över 2 månader