Choklad och pecankaka

Super!!

Betyg (0 röster)
Choklad och pecankaka

Ingredienser

3 ½ dl vatten
2 dl russin
1 ½ dl cocktailkörsbär
250 g smör
2 ½ dl socker
½ tsk mald kanel
½ tsk mald kryddnejlika
3 msk kakao
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 ½ dl pecannötter
5 dl mjöl

Topping:
200 g mörk choklad
50 g osaltat smör
1 ½ dl grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 180°C. Häll i alla ingredienserna fram till bikarbonatet i en kastrull och låt koka några minuter. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.
Lös sedan bikarbonatet i lite varmt vatten. Blanda ner bikarbonatet med nötterna i den svalnade smeten. Sikta i mjölet och rör med en slev tills det är ordentligt mixat.

Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 45 minuter. Stjälp upp och låt svalna på galler.
Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt grädden och rör till en slät smet. Låt svalna innan det breds över kakan.
Visningar:
1785
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Pecankakor med
av Lolan
över 2 månader
Pecankakor
av Fin
över 2 månader