Choklad och pecannötskaka

Kalas!

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Choklad och pecannötskaka

Ingredienser

175 g osaltat smör eller margarin , rumstempererat
175 g ljust farinsocker
Rivet skal av 1 citron
250 g vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 ägg
1 msk mjölk
175 g vit choklad , hackad
100 g pecannötshalvor

Glasyr:
5 msk lönnsirap
½ tsk majsenamjöl
2 msk kallt vatten
2 msk citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg bakform, 23 x 23 cm, och klä botten med smörpapper. Lägg smöret eller margarinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen.

Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är luftig och krämig. Rör ner mjölken och den hackade chokladen och häll smeten i den smorda och klädda formen. Jämna till ytan.

Strö pekannötshalvorna över och grädda i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast i mitten.
Gör glasyren. Ringla 3 msk av lönnsirapen över kakan. Blanda majsenamjölet i en liten kastrull med vattnet. Rör ner citronsaften och resten av lönnsirapen. Koka upp under ständig omrörning. Låt svalna i 5 minuter. Skeda eller pensla glasyren över kakan. Servera skuren i rektanglar.
Visningar:
2093
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Pecannötskaka m
av lennali
över 2 månader