Choklad och pistage biscotti

Choklad...

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 24st
Choklad och pistage biscotti

Ingredienser

175 g mörk choklad , bruten i bitar
25 g lättsaltat smör
200 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g strösocker
50 g polenta
finrivet skal av 1 citron
2 tsk konjak
1 ägg , lätt uppvispat
75 g pistaschnötter
florsocker , att sikta över

Gör så här

1. Smörj en bakplåt lätt. Lägg chokladen i en värmetålig skål tillsammans med smöret över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Ta av från värmen och låt svalna en aning.

2. Sikta ner mjölet och bakpulvret i en skål. Tillsätt sockret, polentan, citronskalet, konjaken, ägget och pistaschnötterna.

3. Tillsätt chokladblandningen och rör samman till en lös deg. Dela degen i 2 delar. Mjöla händerna lätt och forma degbitarna till rullar, ca 28 cm långa.

4. Flytta över degrullarna till den smorda plåten och platta till dem så att de blir ca 2 cm tjocka. Grädda i 160°C i 30 minuter tills de har jäst upp och känns fasta.

5. Låt svalna. Skär upp längden i skivor på snedden till tunna kex. Lägg skivorna på plåten igen med lite mellanrum mellan kexen och grädda dem i ytterligare 10 minuter tills de är knapriga.

6. Lägg kexen på galler för att svalna. Sikta florsocker över och förvara dem i en lufttät burk i upp till en vecka.
Visningar:
4426
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Biscotti recept
Fem olika bisco..
av for-joi
över 2 månader
Biscotti - ital
över 2 månader
Chocolate chip
över 2 månader
Jordgubbsdesser
över 2 månader
Biscotti på mit
över 2 månader
Tozzetti
av moni63
över 2 månader