choklad och vaniljsockerkaka

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

knappt 2 dl socker
knappt 2 dl mjukt margarin
½ tsk vaniljextrakt
3 ägg
5 dl extra fint vetemjöl sliktat
50 g mörk blockchoklad

Gör så här

sockerkakan kan förvaras fryst (odekorerad) i högst 2 månader. tina kakan rumstemperatur.
smörj en avlång sockerkaksform och ställ åt sidan. rör margarin och socker i en skål tills det är ljust och luftigt. rör ner vaniljextraktet. tillsätt ett ägg i taget och rör väl. vänd försiktigt ner mjölet i blandningen. häll över hälften av smeten i en egen skål. smält blockchokladen försiktigt och blanda ner väl i den ena skålen. häll först vaniljsmeten i sockerkaksformen och sedan chokladblandningen över. slät till ytan. grädda i ung, 190 grader i 30min eller tills kakan fjädrar lite när man trycker med fingerte. låt sockerkakan svalna i formen några minuter och flytta sedan över den till bakgaller för att kallna helt. pudra florsoker över kakan vid servering.
Visningar:
1603
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Vaniljsockerkak
av MrsC
över 2 månader
Vaniljsockerkak
av Liliane
över 2 månader
Vaniljsockerkak
över 2 månader
Vaniljsockerkak
av Fin
över 2 månader