Chokladbiskvier

Underbart goda!! Smälter i munnen....

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 28 st

Ingredienser

Bottnar:
275 g mandelmassa
1½ dl socker
2 äggvitor

Fyllning:
250 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
5-10 droppar arraksextrakt

Garnering:
150 g mörk blockchoklad
20 g kokosfett

Gör så här

1. Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa allt till en pösig smet.

2. Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt demstå på plåten ca 30 min i rumstemperatur.

3. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175º cirka 15- 20 min. Låt dem kallna på plåten och lossa dem försiktigt.

4. Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet.

5. Tillsätt äggulorna, en i taget.

6. Smaksätt smörkrämen med arraksextrakten.

7. Bred krämen på kakornas undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning. Ställ kakorna ca 30 min i kylskåpet eller 15 min i frysen så att de blir riktigt kalla.
Visningar:
2961
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Chokladbiskvier recept
Chokladbiskvier..
av JmSv
över 2 månader
Chokladbiskvier
av samtr0n
över 2 månader
Sockerfria chok
över 2 månader
Drömgoda chokla
av liasara
över 2 månader
Cokladbiskvier
av mandiz
över 2 månader