Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Betyg (0 röster)

Ingredienser

200 g sötmandel
5 dl florsocker
2 ägg
200 g smör
ev. 3 msk kallt starkt kaffe
150 g mörk choklad
1 msk olja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°.

Skålla mandeln, ta bort skalen och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl florsocker.

Spara äggulorna, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret.

Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt.
Grädda i ugnen ca 12 minuter.

Gör krämen.
Rör smör och 2 dl florsocker poröst. Tillsätt sedan äggulan och vispa kraftigt. Tillsätt eventuellt kallt starkt kaffe.

Bred krämen fint på mandelbottnarnas undre del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.

Smält chokladen med oljan i ett vattenbad. Ta fram biskvierna och doppa dem i chokladen när den svalnat något. Låt biskvierna stelna.
Visningar:
1241
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Chokladbiskvier recept
Chokladbiskvier..
av JmSv
över 2 månader
Chokladbiskvier
av samtr0n
över 2 månader
Sockerfria chok
över 2 månader
Drömgoda chokla
av liasara
över 2 månader
Cokladbiskvier
av mandiz
över 2 månader