Chokladbollskaka

Lika gott som bollarna men med fördelen att man kan ta hur stor bit man vill.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2,5 dl socker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör eller margarin
3 - 4 msk starkt kaffe

Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
0,5 dl kokosflingor

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar.
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
Smaka av om du vill ha mer av tex. kaffe eller kakao.
Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant ( c:a 21 cm i diameter ) och jämna ut den så gott det går.
Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.

Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan.
Strö över kokosflingorna.
Låt stå i kylskåpet att stelna och servera den kall.
Visningar:
1873
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Chokladbollskak
av Sfrexi
över 2 månader
Chokladbollskak
av Fin
över 2 månader