Chokladbröd/snitt

Chokladbröd/snitt

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 40

Ingredienser

200 g smör
2 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Ägg till pensling
Pärlsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rör samman smör och socker tills det blir mjukt. Helst för hand då det inte får bli alltför löst och kletigt. Blanda sedan i ägget.

Vänd ihop mjöl, kakao, kakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Häll ner det i smörblandningen och rör om.

Det ska bli en fast och spänstig deg.
Kavla eller platta ut degen till en fyrkant på en plåt försedd med bakplåtspapper. Degen ska täcka nästan hela plåten.

Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen.

Ta ut plåten ur ugnen och skär till kakorna medan de är varma. Skär först i längder och därefter varje längd i sneda bitar, så att kakorna får formen av avlånga romber.
Visningar:
1680
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Chokladbröd recept
Affes chokladbr..
över 2 månader
Skurna chokladb
över 2 månader
Skurna chokladb
över 2 månader
Hasses chokladb
över 2 månader
Kraffes Chokobr
av Kraffe
över 2 månader
Chokladbröd, sk
över 2 månader