Chokladbrownie

Mmm

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st
Chokladbrownie

Ingredienser

300 g nötter, ex: hasselnötter, cashewnötter, valnötter eller mandlar
250 g mörk choklad
200 g smör
2 dl råsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
½ krm salt
4 ägg

Tryffelglasyr:
200 g mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör
2 ½ msk konjak, rom eller whisky

Gör så här

Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Rosta nötterna försiktigt i en långpanna i ugnen eller i en stor, torr stekpanna på spisen. Låt svalna något och hacka sedan nötterna grovt.

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Smält smöret. Blanda smöret och chokladen och rör ner sockret. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i chokladsmeten. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en tjock smet.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 18 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Hacka chokladen till glasyren ganska fint. Koka upp grädden med honungen i en liten kastrull och häll den heta blandningen över chokladhacket. Rör tills all choklad smält och tillsätt då smöret i mindre bitar.

Rör ner konjaken och blanda till en jämn och blank massa. För att få en riktigt slät tryffel kan man mixa massan i matberedare eller med en mixerstav. Låt tryffeln stelna, gärna över natten.

Lossa brownien ur formen och lägg den med botten upp på ett bakplåtspapper eller galler. Smält tryffeln lite i mikron i några sekunder och bred den i ett jämnt lager över kakans topp och kanter. Förvara kakan svalt fram till serveringen.
Visningar:
2171
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Chokladbrownie recept
Chokladbrownies..
av Bodil56
över 2 månader
Steffis fudge b
över 2 månader
Choklad och hal
av Sajsa
över 2 månader
Chokladbrownies
av jatte
över 2 månader
Chokladbrownies
över 2 månader
Chokladbrownies
över 2 månader