Chokladcharlotte

Chokladcharlotte

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca 12 bita
Chokladcharlotte

Ingredienser

Botten:
1 ägg
½ dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver

Fromagefyllning:
6 blad gelatin
3 ägg
1 dl socker
2 ½ dl mjölk
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde

Garnering:
1 ½ förpackning Piroulinekex
Kakaopulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en bakform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.

Vispa ägget och sockret vitt och poröst.

Sikta ner vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret. Rör varsamt smeten slät.

Bred ut smeten jämnt i bottnen på bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i 7-8 minuter. Låt därefter bottnen kallna.

Lossa kakbottnen från formen och diska formens kant. Ställ denna på ett uppläggningsfat och lägg tillbaka den tunna sockerkakan i bottnen.

Dela kexrullarna mitt av med en vass kniv och ställ dem tätt intill varandra ovanpå sockerkakan runt kanten med formen som stöd.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.

Blanda äggen, sockret och mjölken i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt gelatinbladen, som fått droppa av, och chokladen som brutits i små bitar. Rör om tills chokladen smält och krämen är slät. Ställ åt sidan att svalna.

Vispa grädden och vänd ner den svala chokladkrämen. Bred ut fromagen jämnt i formen och ställ kallt att stelna i ett par timmar.

Lossa formkanten och lyft bort. Sikta över lite kakaopulver.
Visningar:
2146
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.