Chokladcheescake

Sååå god!

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 st
Chokladcheescake

Ingredienser

Botten:
12 Digestivekex Fullkorn
75 g smör
500 g Kesella
2 ägg
200 g mörk choklad

Toppen:
2 dl lätt crème fraiche
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Hallonsås:
2 dl hallon
2-3 msk strösocker

Gör så här

*Sätt ugnen på 175°.
*Krossa eller mixa kexen fint.
*Smält smöret och rör ner smulorna.
*Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
*Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
*Vispa ihop kesella och ägg till en jämn smet.
*Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad.
*Ta ca 1 dl av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat.
*Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare ca 25 min. Låt kakan svalna minst 15 min.
*Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
*Bred ut det på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt gärna kakan kallna innan servering.
*Mixa ingredienserna till såsen. Servera med sås på toppen eller vid sidan om.
Visningar:
2134
Sparat:
47
Vit chokladchee..
av mpb1977
över 2 månader
LCHF chokladche..
över 2 månader