Chokladcheesecake

Choklad och cheesecake, det bästa av två världar - varför välja när man kan få båda?

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

Botten:
175 gram chokladkex med chokladkräm
2 msk socker
3 msk smält smör/margarin

Fyllning:
450 gram philadelphiaost
175 gram socker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
100 gram mörk choklad
3 ägg

Glasyr:
225 gram phi ladelphiaost
1 msk mjölk
11/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
450 gram florsocker
175 gram mörk choklad

Gör så här

Botten: Krossa chokladkexen och blanda med socker smält smör. Pressa ned massan i en smord form (ca 23 cm, med löstagbar kant). Grädda i 160 grader ugnsvärme i 10 minuter.

Fyllning: Rör philadelphiaost och socker med mjölk och vaniljsocker. Smält chokladen i vattenbad och blanda ned den i smeten. Rör ned äggen ett i taget, vispa ordentligt. Häll smeten över kakbottnen och grädda i 160 grader i 40 minuter. Låt kakan stå och kallna i ugnen en timma, tag den sedan ur formen. Låt den kallna helt och kyl den sedan i kylskåp innan glacyren läggs på.

Glasyr: Smält chokladen i vatenbad. Rör ihop philadelphiaost, mjölk, vaniljsocker och salt. Rör ned siktat florsocker lite i taget, sedan chokladen. Rör om ordentligt. Bred ut över kakan; det blir ett ganska tjockt lager. Låt kakan stå kallt tills den serveras.
Visningar:
3878
Sparat:
22
Chokladbakelse/..
av elira
över 2 månader
Chokladcheeseca
över 2 månader
Nigellas chokla..
över 2 månader
Chokladcheeseca..
av Bodil56
över 2 månader
Minchokladchees
över 2 månader
Chokladcheeseca
av ros
över 2 månader