CHOKLADCHEESECAKE

Mycket smakfull variant av cheesecake

Betyg (2 röster)
Antal personer
10-15
CHOKLADCHEESECAKE

Ingredienser

12 Digestivekex Fullkorn
75 g smör

Fyllning:
400 g Buko färskost , yoghurt naturell
2 ägg
200 g mörk choklad , ca 40 % kakaohalt

Topping:
2 dl lätt crème fraiche
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Hallonsås:
2 dl hallon
2 - 3 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop färskost och ägg till en jämn smet. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta ca 1 dl av färskostblandningen och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt på samma sätt med resten av färskostblandningen tills allt är väl blandat. Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare ca 25 min. Låt kakan svalna minst 15 min. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt gärna kakan kallna innan servering. Mixa ingredienserna till såsen. Servera kakan med sås. Dekorera gärna med hallon och myntablad.
Visningar:
1828
Sparat:
23
Chokladbakelse/..
av elira
över 2 månader
Chokladcheeseca
över 2 månader
Nigellas chokla..
över 2 månader
Chokladcheeseca..
av Bodil56
över 2 månader
Minchokladchees
över 2 månader
Chokladcheeseca
av ros
över 2 månader