Chokladcheesecake

Underbart god

Betyg (8 röster)
Antal personer
10-12
Chokladcheesecake

Ingredienser

Botten:
1 pkt ( 185 g) Bondkakor eller Digestivekex
50 g smör eller margarin

Fyllning:
4 gelatinblad + 1 msk kokande vatten
(eller 1 msk gelatinpulver och 1/2 dl vatten)
250 g block Choklad
200 g Philadelfiaost
3/4 dl socker
1 tsk Vanillinsocker
2 äggulor
2 äggvitor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde

Gör så här

Smält smöret och mixa med kexen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, diameter ca 20-25 cm.

Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält 200 g choklad i vattenbad och låt svalna. Krossa resten av chokladen, 50 g. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i kokande vatten. Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vanillinsocker och gulor med färskosten.

Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa grädden. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen.

Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylskåpet över natten. Ta kakan ur formen, lägg den på ett serveringsfat och garnera med riven choklad. Eller garnera med ett choklad mönster

Tips!
Om du vill kan du smaksätta med 2-4 matskedar konjak eller kaffelikör. Alternativt pröva med Vit Choklad och smaksätt t ex med ett par matskedar citruslikör. Om du tillreder kakan av vit choklad behöver du dubbel sats gelatinblad (8 blad).
Visningar:
6692
Sparat:
342
Chokladbakelse/..
av elira
över 2 månader
Nigellas chokla..
över 2 månader
Chokladcheeseca..
av Bodil56
över 2 månader
Minchokladchees
över 2 månader
Chokladcheeseca
av ros
över 2 månader
Mandarin- och c..
av Bodil56
över 2 månader