Chokladdoppad citrus

Cyrligt, supergott och chokladigt

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 3-4
Chokladdoppad citrus

Ingredienser

1 stor , obehandad apelisn
1 stor , obehandad cirton
1 stor , obehandad lime
7 1/2 dl socker
3 dl vatten
125 g blockshoklad

Gör så här

1. Dela apelsien i fyra delar och dela sedan varje fjärdedels skal på längden så det blir 8 bitar.
2. Dra eller skär loss fruktköttet från skalet, se till att den vita hinnan försvinner helt annars kommer det att smaka beskt.
3. upprepa samma prcidur med citronen och limen. Lägg saklen i en kastrull och koka i 30 minuter. Låt strimlorna rinna av,
4. Häll socker och vatten i en kastrull. Värm på medelvärme och under omrörning tills sockeret löst sig. Öka sedan värmen och låt sockerlaget koka. När laget svalnat sätt plattan på lägsta temperatur.
5. Lägg ner citrusstrimlorna i en kastrull och l¨åt sjuda i sockerlagen i ca 30 minuter. Rör INTE om. Lyft kastrullen från plattan och ställ den åt sidan i minst 6 timmar, så att sockerlagen kallant.
6. Lägg folie på en plåt. Ta bort den tunna, krispiga hinnan i kastrullen och lyft upp strimmorna en efter en utan att röra om. Låt strommorna stelna på foliet.
7. Smält chokaden och doppa strimmorna en i taget och låt åter stelan.
Förvara dem i en lufttät burk.
Visningar:
692
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Chocolateballs
av suss_b
över 2 månader
Midsommarcheese
av zonale
över 2 månader
Chokladdoppad l
av lennali
över 2 månader
Buffedessert
av Sylvia
över 2 månader
GI-chokladkaka
över 2 månader
Chokladcheeseca
över 2 månader