Chokladdoppade toscabitar

Måste prövas, så goda!!

Betyg (3 röster)
Antal personer
Ca: 40 st
Chokladdoppade toscabitar

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
1 1/4 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl grädde

Glasyr:
75 g smör
3/4 dl socker,
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk
50 g mandelspån

Dekoration:
75 g choklad, 70 %

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet. Rör till sist ner den kalla grädden.

Häll smeten i en smord och mjölad bakform, ca 20x30 cm stor eller på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter, 175°.

Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare ca 15 minuter.

Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp. Skär kakan i 20 fyrkantiga bitar, som delas diagonalt.

Doppa bitarna, med hjälp av en tandpetare som sätts i kakbiten, i smält choklad så att kanterna blir täckta med choklad. Lägg toscabitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat. Kakorna går bra att frysa.

Tips!
Så smälter du choklad: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält på spisen över hett vattenbad eller i mikron 2 minuter på full effekt. Rör om.
Visningar:
4965
Sparat:
152

LIKNANDE RECEPT

Toscabitar med
av ros
över 2 månader
Konditorns tosc
av ave77
över 2 månader
Toscabitar
över 2 månader
Toscabitar
över 2 månader
Chokladdoppade
över 2 månader