Chokladflan med frukt

Friskt och utsökt gott. En chokladmördeg fylls med fruktig kräm och saftiga frukter. Bestäm själv vilka frukter du vill använda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

4 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
100 g smör eller margarin
matfett till formen
1 ägg
1 nypa salt

Kräm:
2 ½ dl crème fraiche
1 dl strösocker
Rivet skal av 2 citroner
3 msk färskpressad citronsaft

Dekoration:
250 g jordgubbar
4 kiwifrukter
4 apelsiner

Gör så här

Blanda mjöl, kakao, socker och vaniljsocker i en skål. Lägg i matfett i bitar och blanda ihop. Blanda ner ägg och salt och arbeta till en jämn deg. Täck över och ställ kallt i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form, 28 cm i diameter, med matfett. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä sedan formen med degen. Stick små hål i bottnen med en gaffel och ställ den kallt i 15 minuter. Sätt in pajen i ugnen och baka 10-15 minuter. Låt pajbottnen svalna.

Ansa, skölj och skiva jordgubbarna. Skala kiwin och skär den i skivor. Skär apelsinen i klyftor.

Vispa crème fraichen och socker till en luftig smet. Blanda ner skal och saft från citronen. Lägg ihop och dekorera tårtan. Bred krämen jämnt över pajbottnen och lägg på frukten i en stjärnform eller i ringar från mitten. Servera ev överbliven kräm vid sidan om.
Visningar:
490
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Chokladflan recept
Varma persikoha
av tina62
över 2 månader