Chokladfudgekaka

God chokladkaka

Betyg (2 röster)
Antal personer
20-30

Ingredienser

2 ½ dl vatten
2 ½ dl milda culinesse, flytande margarin
250 g mörk choklad, 70 %
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 g
3/4 dl kakao
2 ägg, lätt vispade
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen.

Blanda vatten, flytande margarin, choklad och socker i en kastrull. Värm på låg värme tills socker och choklad har löst sig. Rör under tiden. Låt det hela svalna till rumstemperatur.

Sikta samman mjöl och kakao och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.

Vispa ihop ägg och vaniljsocker och rör ner det i chokladsmeten. Häll smeten i springformen.

Grädda i ugnen i 1 timme eller tills provstickan är torr. Stjälp upp kakan när den har svalnat.

Garnera med chokladflagor, frukt, vispad Milda Visp eller glasyr
Visningar:
2261
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Chokladfudgekak
över 2 månader