Chokladglaserade halvmånar

Gott till kaffet

Betyg (0 röster)
Antal personer
28 st

Ingredienser

150 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Smör eller margarin till plättlaggen

Fyllning:
1 burk krossad ananas, gärna osötad, ca 375 g

Garnering:
100 g mörk blockchoklad
Ca 28 valnötskärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Värm plättlaggen i ugnen.

Smält matfettet, kyl det. Tillsätt sockret och rör till en ljus, porös smet. Rör ner ett ägg i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten.

Smörj laggen med litet matfett. Lägg ungefär en dessertsked smet i varje urholkning, låt smeten rinna ut litet. Sätt in laggen i ugnen och grädda ca 7 minuter, ta ut plättlaggen och lägg över kakorna på plant underlag.

Låt kakorna kallna. Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med ett lager krossad ananas emellan.

Hacka blockchokladen och smält den över vattenbad. Bred chokladen över kakorna och garnera med valnötskärnor. Dela kakorna til halvmånar. Låt dem stå svalt några timmar före serveringen.
Visningar:
1289
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Halvmånar recept
Sockerfria halv..
av tina62
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Varm smörgåstår
över 2 månader
Gryta med fläsk
över 2 månader
Winets marinera..
över 2 månader
Winets Ingefärs..
över 2 månader