Chokladglass

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 vaniljstång eller ¼ tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
125 g mörk choklad bruten i bitar
3 äggulor
½-1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
50 g chokladbönor eller finhackad mörk choklad

Gör så här

Skär upp vaniljstången och ta ut fröna. Häll mjölk, vaniljstång (inte vaniljsocker)och choklad i en kastrull. Värm på svag värme tills chokladen har smält. Höj värmen men låt det inte koka. Ta kastrullen från värmen. Lägg på lock och låt stå 20 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa samman äggulor och socker. Rör ner äggblandningen i kastrullen. Värm blandningen på medelhög värme under omrörning tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Häll den i en skål och låt svalna. Vispa ner grädden i den kalla blandningen. (även vaniljsocker om det önskas.) Frys blandningen. Rör igen. Lägg i chokladbönorna eller den hackade chokladen. Frys tills massan är fast. Låt den stå i rumstemperatur 20 minuter före servering.
Visningar:
3740
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Chokladglass recept
Chokladglass me..
över 2 månader
Kladdkakstårta ..
över 2 månader
Vit chokladglas
av MrsC
över 2 månader
Chokladglass
av Ga4
över 2 månader
Himmelsk chokla
av oollan
över 2 månader
Hemmagjord glas..
över 2 månader