Chokladkaka med chokladkräm

Kladdig chokladbotten med chokladkräm ovanpå.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Botten:
100 gram Smält smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl kako , siktad
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
2 dl grädde
200 gram ljus blockchoklad
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Smält smöret, låt svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda samman mjöl, kako, vaniljsocker.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmetan.
5. Tillsätt smöret.
6. Häll smeten i smord, bröad form (löstagbar botten)
7. Grädda i 175 grader i ca. 25 minuter. Låt kallna så stelnar den.
8. Skär chokladen i bitar.
9. Värm grädden till kokpunkten. Ta den från värmen.
10. Tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret. Rör om till det smält.
11. Låt krämen svalna. Häll upp i en skål. Ställ in i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) tills den tjocknar. Tar ca. 1 timme.
12. Bred chokladkrämen över kakan.
13. Servera med vispad grädde och ev. konserverade mandariner el. dylikt
Visningar:
1950
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Chokladkrämspaj
av Amika
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader