Chokladkaka med himmelsk glasyr

Är man en som gillar sött. Lovar att du bakar denna många gånger

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 kaka

Ingredienser

Kaka:
100 g smör
2 ägg
2 rågade dl socker (minska lite kakan är mycket söt)
1 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4 - 6 msk kakao
4 dl florsocker ( ta gärna mindre florsocker, kakan är söt ex 2 dl)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll smöret i äggsmeten och rör om.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
Smör och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda ej för länge, då blir kakan trist.
Låt stå i tre timmar före servering.

Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel till det blir en slät smet.
Sikta ner florsocker. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
Visningar:
1868
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader