Chokladkaka med russin

Saftig och god med mandel och russin

Betyg (0 röster)
Antal personer
-

Ingredienser

100 g smör
2 dl farinsocker
4 äggulor
100 g sötmandel
125 g mörk blockchoklad
1 dl russin, drygt
1 dl vetemjöl
4 äggvitor

Gör så här

Rör matfett och socker mjukt.
Tillsätt äggulorna-en i sänder- och rör ordentligt.
Mal mandeln och rör ner den.
Smält blockchokladen i vattenbad och låt den svalna något.
Blanda ner i smeteBlanda russin och mjöl och rör ner detta.

Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd försiktigt ner detta i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.

Grädda i 200 grader i ca 45 minuter.
Visningar:
1067
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader