Chokladkastanjetryffel

Choklad är alltid gott...

Betyg (0 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
½ vaniljstång
2 msk mörk rom
1 msk pressad citron
100 g söt kastanjepuré
kakaopulver att rulla tryffeln i

Gör så här

1. Hacka chokladen mycket fint och lägg den i en rundbottnad skål. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vaniljkorn och -stång. Ta upp vanilstången och häll grädden över chokladen i en jämn stråle och rör under tiden med en träsked. Se till att chokladen blir helt smält. Tillsätt rom, citronsaft och kastanjepuré. Rör om tills massan är homogen.

2. Täck skålen med plastfolie och låt den stå kallt minst 3 timmar, gärna längre.

3. Ta upp massan med en sked. Forma små runda kulor och rulla dem i rikligt med kakaopulver på en tallrik.
Tryfflarna håller sig ca 14 dagar i kylskåp om de förvaras övertäckta.
Visningar:
1234
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.